» Analiza aliajelor de metale prețioase

Analiza aliajelor de metale prețioase

Analiza aliajelor de metale prețioase

Cu instrumentele FISCHER puteți testa autenticitatea aurului și a altor metale prețioase - în mod fiabil și nedistructiv. Istrumentele detectează cele mai mici diferențe în aliaje și prin urmare, sunt potrivite și pentru autentificarea valororilor sau pentru analiza acoperirilor decorative complexe. Bazate pe o experiență de peste 60 de ani echipamentele FISCHER și-au dovedit valoarea prin măsurători nedistructive extrem de precise.
Pe lângă greutate, conținutul de aur al unui obiect determină valoarea sa. Metodele de analiză utilizate în mod obișnuit prezintă dezavantaje diferite pentru cumpărătorii cu amănuntul de obiecte de aur personale. Pentru determinarea conținutului de aur în bare de aur, monezi sau bijuterii valoroase, se folosește de obicei o metodă distructivă. Cu toatea că este metoda utilizată cel mai frecvent, din cauza problemelor de manevrare, precizia măsurătorilor poate fi afectată, metoda în sine necesită timp îndelungat, se utilizează acizi, fiind o metodă distructivă iar piesele analizate sunt deteriorate.
Analiza fluorescenței cu raze X (XRF) oferă o metodă nedistructivă pentru analiza rapidă a materialelor și măsurarea grosimii stratului de acoperire pe bijuterii, ceasuri și alte produse din metale prețioase; Instrumentele XRF ale companiei FISCHER sunt ușor de utilizat, chiar și pentru cei care nu sunt specialisti.

FISCHERSCOPE® X-RAY XAN® 250 permite determinarea precisă și fiabilă a conținutului de aur și platină chiar și în condiții dificile. Rapida și ușor de utilizat, XAN 250 are o stabilitate excelentă pe termen lung și rareori necesită calibrare. Funcționarea este extrem de simplă : deschiderea capotei, plasarea piesei pe fereastra de inspecție, închiderea capotei și pornirea analizei prin apăsarea unui buton. În mai puțin de un minut, conținutul exact al aurului și al altor elemente este prezentat pe ecran.
Funcționalitatea și minimizarea costurilor de funcționare au avut prioritate în timpul dezvoltării modelului XAN 250 fiind proiectat fără părți în mișcare - eliminând astfel uzura - XAN 250 este cu adevărat un instrument de precizie destinat utilizării zilnice în viața reală.

Avantaje:

  •     Extrem de rapide, rezultate în mai puțin de un minut;
  •     Ușor de utilizat, funcții cu un singur buton;
  •     Fiabile și exacte, software-ul inteligent WinFTM® previne erorile de măsurare;
  •     Robust și stabil, calibrat din fabrică, fără necesitatea de reajustări si consum redus de timp;

 

Echipamentele FISCHERSCOPE X-RAY din familia XAN  oferă cea mai mare precizie în analiza metalelor prețioase