» Care este cea mai buna metoda pentru măsurarea grosimii straturilor de pulbere ?

Care este cea mai buna metoda pentru măsurarea grosimii straturilor de pulbere ?

Acoperirile cu pulbere sunt aplicate unei game largi de produse atât în ​​scopuri funcționale, cât și în scopuri decorative. Nu numai că aceste tipuri de finisaje dau un aspect mai atractiv, dar oferă și o durabilitate sporita, protejând articolele acoperite de coroziune și alte forme de deteriorare. În plus, deoarece acoperirile sub formă de pulbere sunt disponibile în sute de culori și texturi, acestea permit producătorilor să își personalizeze produsele pentru a se potrivi brandului lor și să ofere mai multe opțiuni consumatorilor.

Atunci când se aplică o acoperire cu pulbere, la finisare trebuie să se acorde o atenție deosebită grosimii acesteia, deoarece aceasta poate determina longevitatea, aspectul și performanța piesei sau a produsului. În plus, acoperirile cu pulbere au diverse capacități funcționale care necesită grosimi diferite de acoperire; prin urmare, măsurarea corectă este crucială. Respectarea specificațiilor de grosime asigură, de asemenea, că nu se pierde material, putând economisi zeci de mii de euro în costurile de fabricație.

Citiți mai departe pentru a afla mai multe despre măsurătorile de acoperire cu pulbere și cum Fischer va poate ajuta la eficientizarea procesului.

Cum se măsoară straturile de pulbere

Măsurarea grosimii acoperirii este un proces esențial atât pentru straturile personalizate, cât și pentru cei implicați în asigurarea calității produselor finite. Această măsurare poate fi facută înainte sau după întărire, deși este adesea efectuată după intarirea stratului pentru a asigura cele mai bune rezultate.

Instrumentele Fischer Technology utilizează metode prin inducție magnetică și curenți turbionari pentru a determina grosimea acoperirilor cu pulbere. Ambele opțiuni oferă măsurători nedistructive, protejând astfel integritatea produsului final, oferind în același timp date exacte. Instrumentele care utilizează inducția magnetică sunt proiectate pentru utilizare pe materiale de bază magnetizabile, cum ar fi oțelul sau fierul, cu acoperiri nemagnetice (de exemplu, zinc, crom, vopsele sau materiale plastice). În timp ce metoda curentilor turbionari este rezervată pentru utilizarea pe materiale de bază care sunt conductoare electric dar nu magnetizabile. Aceasta include metale precum cuprul și aluminiul. Învelișul acestor materiale trebuie să fie izolator electric, ceea ce înseamnă că este din plastic sau vopsele sau lacuri.

Deoarece acoperirile cu pulbere se aplică la o gamă largă de produse, de la scaune de gazon până la piese auto, inspectorii și aplicatorii trebuie să aleagă instrumentul de măsurare și sonda corespunzătoare. Prin urmare, mulți utilizatori vor beneficia de selectarea unui instrument de măsurare care să ofere sonde interschimbabile pentru diverse aplicații, cum ar fi cele din familia de produse FMP Fischer.

Performanța superioară a aparatelor Fischer pentru masurarea acoperirilor cu pulberi

Selecția de instrumente Fischer Technology pentru masurarea grosimii stratului de acoperire este concepută având în vedere ușurința de utilizare pentru utilizator. Acest lucru se aplică atât învățării modului de utilizare a instrumentului, cât și operării acestuia. Toate instrumentele noastre de masura a grosimii stratului de acoperire, generează măsurători precise pentru un control optim al calității. Oferim mai multe tipuri de dispozitive portabile care pot fi aduse direct la piesa sau produsul care trebuie testat, reducând astfel timpul petrecut transportând materialele la standuri speciale de testare. Aceste instrumente oferă, de asemenea, citiri rapide, iar multe includ sonde multiple care pot fi schimbate pentru a se potrivi aplicațiilor specifice.

De la straturi galvanizate până la acoperiri de protecție anticoroziva, aparatele Fischer se pot adapta la diverse medii, permițând măsurarea precisă a oricărui tip de acoperire cu pulbere pe aproape orice fel de suprafață. Deoarece măsurătorile sunt efectuate într-un singur proces, aplicatorii de acoperiri și inspectorii de calitate pot economisi timp prețios și au siguranta că au cele mai fiabile rezultate.

Companiile din întreaga lume au încredere în măsurătorile de grosime ale straturilor cu instrumentele portabile Fischer Technology de zeci de ani. Pentru a afla mai multe despre dispozitivele noastre sau pentru a determina ce opțiune se potrivește cel mai bine nevoilor dvs., contactați astăzi echipa noastră Grimas Control de servicii si consultanta pentru clienți.