» Determinarea conținutului de plumb în aliajele de lipire pentru aplicații de înaltă calitate

Determinarea conținutului de plumb în aliajele de lipire pentru aplicații de înaltă calitate

FISCHER – Măsurători simple și rapide


Aeronautică, Industria aerospațială

     Astăzi, instrumentele de măsură și analiză de la FISCHER sunt utilizate în întreaga lume în diverse sectoare ale industriei - ori de câte ori este nevoie de precizie, fiabilitate și operare ușoară. Linia de produse FISCHER cuprinde o gamă largă de instrumente de măsură și analiză pentru cele mai diverse aplicații și industrii. Prin metoda inducției magnetice, a curenților turbionari, metoda culometrică, a micro-durității sau cu fluorescență în raze X, FISCHER are tehnologia potrivită pentru măsurători precise.

În industria aeronautică și aerospațială, siguranța și fiabilitatea au prioritate maximă. Aceasta înseamnă, că nu pot exista excepții de la asigurarea calității, deoarece cea mai mică greșeală poate avea consecințe fatale. Puneți încrederea în tehnologia de măsurare FISCHER dovedită.

Fiabilitate ridicată

    Cerințele speciale se aplică în sectoarele în care cel mai mic defect poate avea consecințe fatale. FISCHER oferă dispozitive de măsurare durabile pentru aplicații de înaltă fiabilitate în industria aeronautică și aerospațială. De exemplu, utilizarea fluorescenței non-distructive a razelor X pentru a testa conținutul de plumb prescris în conexiunile de lipire asigură prevenirea spălării de cositor, ceea ce poate duce la scurtcircuit.

 

Notă de aplicație

Determinarea conținutului de plumb în aliajele de lipire pentru aplicații de înaltă calitate

    În majoritatea aplicațiilor din domeniul electronicii este interzisă utilizarea aliajelor de lipire ce conțin plumb (directivele RoHS și WEEE). Cu toate acestea, așa numitele firele de staniu, care uneori apar la suprafața de lipire fără conținut de plumb, pot provoca scurtcircuite - acesta prezintă un risc inacceptabil pentru aplicații de înaltă fiabilitate „hi-rel” în domeniul aerospațial și militar. Pentru a preveni acest defect, este specificat un conținut minim de plumb de 3wt% pentru lipirea utilizată în aplicațiile cu fiabilitate ridicată. Deoarece consecințele eșecului ar putea fi foarte periculoase, aceste specificații trebuie verificate prin măsurarea conținutului de plumb.

     ​Dovedirea faptului că produsele hi-rel au fost fabricate corect, conținutul de plumb din lipire trebuie controlat și verificat. Un test rapid, fiabil și nedistructiv pentru a se asigura că piesa are cel puțin 3% plumb sau alte elemente de aliere poate fi realizat utilizând metoda fluorescenței în raze X.

      Cu FISCHERSCOPE® X-RAY XDAL®, conținutul de plumb al componentelor electronice poate fi verificat cu ușurință, asigurându-se că este suficientă cantitate de Pb pentru a preveni formarea firelor de staniu, evitând astfel producerea de scurtcircuit. Software-ul performant al seriei XDAL® simulează întregul spectru al unei aplicații de măsurare definite și o compară cu spectrul detectat efectiv, permițând măsurători exacte chiar și fără standarde de calibrare.

Pentru informații suplimentare, vă rugăm, nu ezitați să ne contactați.