» Microdurități - Nanoindentarea și proprietățile mecanice ale materialelor

Microdurități - Nanoindentarea și proprietățile mecanice ale materialelor

  • Nanoindentarea permite instrumentelor de măsura ale seriei Fischer HM să ofere mai mult decât măsurătorile tradiționale ale microdurității.
  • Indentarea instrumentată scoate in evidenta numeroși parametri, cum ar fi duritatea prin indentare, duritatea Martens, sau modulul de indentare elastica. Însă marea piesa de rezistență a instrumentelor HM constă în capacitatea lor de a analiza acoperirile fine și suprafețele in intervalul micrometrilor și nanometrilor. Apoi, cu software-ul WIN-HCU de înaltă performanță, puteți analiza și prezenta rapid rezultatele măsurătorilor. Toate echipamentele măsoară și calculează parametrii materialelor conform normelor : DIN EN ISO 14577-1 și ASTM E 2546. Solutiile optime de masurarea duritatilor straturilor acoperitoare fara influenta materialelor de baza.
  • Duritatea sistemelor complexe de acoperire pentru componente optice.
  • Cerințele pentru performanța componentelor optice au scăzut și, ca răspuns, au fost dezvoltate sisteme de acoperire extrem de complexe pentru a produce suprafețe rezistente la zgârieturi, rezistente la murdărie, antistatice și reflectante. Diferitele procese de întărire sunt integrante pentru producerea de acoperiri pentru optice, ceea ce face dificilă dar foarte importantă, găsirea echilibrului decisiv între duritatea acoperirii și elasticitatea materialului.