Metalografie - GrimasControl SRL

Metalografie

 

Metalografia este unul dintre cele mai vechi segmente ale testării materialelor, care a cunoscut o dezvoltare tehnologică extraordinară în ultimele decenii, dar principiul său de bază rămâne neschimbat: scopul său principal este de a explora și evalua structura internă a materialelor, de a examina structura și proprietățile metalelor și de a analiza defectele.

Este un proces complex de testare a materialelor care implică evaluarea și analiza probelor prin intermediul analizei imaginii microscopice, tăierii, înglobării, șlefuirii, polizării și gravării, precum și prin măsurarea durității. Apariția materialelor avansate în industria modernă, cum ar fi aliajele de înaltă tehnologie, ceramica, materialele compozite și polimerii, sporește și mai mult importanța metalografiei. Este una dintre cele mai importante modalități de studiere a materialelor în prezent și este indispensabilă pentru oamenii de știință și ingineri.

Prin crearea unei suprafețe complet netede prin tăiere, înglobare, șlefuire și lustruire, scopul este de a înțelege adevărata structură a materialelor. Pentru a obține o calitate ridicată a preparării și rezultate reproductibile, este necesară o combinație de unelte excelente, metoda de preparare potrivită și consumabile de calitate, ceea ce se numește "soluție de preparare profesională".